icoon readspeaker - Lees voorLees voor

Ontwikkelen 6 vrijstaande woningen in Het Zand, Leidsche Rijn

Bent u ontwikkelaar en zoekt u een nieuw bouwproject om te ontwikkelen? Schrijf u dan voor 6 april 2023 12.00 uur in voor de voorselectie van 6 duurzame en vrijstaande koopwoningen aan de Glastuinbouwsingel en Plantenkasstraat in Leidsche Rijn.

Waar liggen de bouwvelden?

Het gaat om 2 bouwvelden. Bouwveld 6.16 en bouwveld 6.17 aan de Glastuinbouwsingel en de Plantenkasstraat. De bouwvelden liggen in de buurt De Veiling in de wijk Het Zand in Utrecht.

Wat komt er?

Op de 2 bouwvelden komen 3 duurzame, vrijstaande koopwoningen per veld. In totaal gaat het om 6 woningen met elk minimaal 1 parkeerplaats op eigen terrein.

De woningen krijgen lichtgele bakstenen en moeten passen in de kenmerkende stijl van de buurt De Veiling. Ze worden maximaal 11 meter hoog, met 2 of 3 bouwlagen. De 3e bouwlaag is een kap of een gedeeltelijke 3e verdieping die maximaal 50% van het bebouwd oppervlak bedraagt. De woningen worden energiezuinig en wekken duurzame energie op.

Inschrijven voor 6 april 2023

Bent u een professionele ontwikkelaar en hebt u interesse om hier te ontwikkelen? Dan kunt u ons e-mailen via leidscherijngroeit@utrecht.nl. Het toegestuurde inschrijfformulier kunt u tussen 9 maart en 6 april 2023 12.00 uur compleet ingevuld retour sturen. Uit de inzendingen die voldoen aan de voorwaarden loot een notaris 3 ontwikkelaars. De 3 ontwikkelaars gaan door naar de selectiefase.

Voorwaarden en beoordeling

De plannen voor de bouwvelden moeten voldoen aan voorwaarden. Zoals het Bestemmingsplan ‘Het Zand’ uit 2013 en het Stedenbouwkundig Plan Het Zand. Daarnaast zijn er nog meer voorwaarden.

De specifieke eisen voor de inrichting van de bouwvelden staan in de ‘Selectieleidraad bouwproject Glastuinbouwsingel’. De 3 ontwikkelaars die door loting naar de selectiefase mogen, ontvangen de selectieleidraad per e-mail.

Over Het Zand

Het Zand is een wijk in Leidsche Rijn met een sterk eigen karakter door de historische linten met slootjes en boomgaarden. De belangrijkste linten zijn de weg ’t Zand en de (Verlengde) Utrechtseweg. Hier zijn oudere woningen blijven staan en is het groen niet aangetast bij de ontwikkeling van Leidsche Rijn.

De ontwikkelingen in Het Zand sluiten aan bij de Utrechtse ambitie zoals beschreven in onze Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040. Het gaat daarbij om betaalbaar wonen, mobiliteit, duurzaamheid, circulair en diervriendelijk bouwen en gezond stedelijk leven.

Lees meer over Het Zand

Hulp en contact Leidsche Rijn groeit

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl